Ground Services

Heb je dat ook, dat je bij Schiphol steeds weer ademloos toekijkt hoe vertrekkende vliegtuigen koers zetten naar hun bestemming? Snappen we, want dat ís ook indrukwekkend! Hierin spelen de mannen en vrouwen van Ground Services een cruciale rol. Een tijdig vertrek vraagt namelijk om een goed getimed samenspel van acties: van inchecken en instappen tot lossen, beladen en tanken. Dat lukt ons als de beste. Zo dragen we bij aan onvergetelijke vluchten.

Ground Services

Heb je dat ook, dat je bij Schiphol steeds weer ademloos toekijkt hoe vertrekkende vliegtuigen koers zetten naar hun bestemming? Snappen we, want dat ís ook indrukwekkend! Hierin spelen de mannen en vrouwen van Ground Services een cruciale rol. Een tijdig vertrek vraagt namelijk om een goed getimed samenspel van acties: van inchecken en instappen tot lossen, beladen en tanken. Dat lukt ons als de beste. Zo dragen we bij aan onvergetelijke vluchten.

De perfecte pitstop

Bij Ground Services meten we alles af aan onze omdraai. Zo noemen we de tijd tussen het moment dat we de deuren openen van een zojuist geland toestel en het moment dat we de deuren sluiten om het te laten vertrekken. Samen met je collega’s zorg jij ervoor dat onze vliegtuigen met passagiers en bagage kunnen vertrekken. Veilig en binnen de gestelde norm. Zie het als de perfecte pitstop van een vliegtuig op Schiphol.

sky-img

Je volgende bestemming

De jobs van Ground Services kun je indelen in twee categorieën: ‘boven’ en ‘onder’ de vleugel. Denk bij de eerste bijvoorbeeld aan gate agents en loungemedewerkers. En bij de tweede aan alle vakmensen op het platform en in de bagagehallen, zoals sleepdienstmedewerkers en beladers. Allemaal collega’s met hun eigen talenten en skills. Wat je ook kiest, je baan bij ons is nooit saai. De dynamiek van de luchthaven verveelt niet! Lukt het jou om je hoofd koel te houden bij drukte, slecht weer of een schemaverstoring? Blijf je klantgericht, wat er ook gebeurt? Dan heten we je graag welkom, aan boord bij Ground Services.

sky-img

Vacatures

Zoekresultaten voor "". Pagina 1 van 3, resultaten 1 t/m 10 van 25
Titel Plaats Publicatiedatum Sort descending
Herstel
Grondstewardess / Grondsteward KLM op Schiphol via het uitzendbureau Schiphol Centrum 7 jun. 2023
Planner Technische Dienst (Transavia) (tijdelijk) Schiphol Oost 2 jun. 2023
KLM klantenservice medewerker - Cygnific Amsterdam 30 mei 2023
Shiftleader Apron Distribution - KLM Catering Services Schiphol Centrum 30 mei 2023
Platform Medewerker KLM op Schiphol via het uitzendbureau Schiphol Centrum 29 mei 2023
Bagagemedewerker op het platform KLM op Schiphol via het uitzendbureau Schiphol Centrum 29 mei 2023
Resource Capacity Planner (Transavia)
Resource Capacity Planner (Transavia) Schiphol Oost 26 mei 2023
Schiphol Oost 26 mei 2023
Strategic Pricing Manager (Transavia)
Strategic Pricing Manager (Transavia) Schiphol Oost 25 mei 2023
Schiphol Oost 25 mei 2023
Fleetmanager KLM Equipment Services
Fleetmanager KLM Equipment Services Schiphol Centrum 25 mei 2023
Schiphol Centrum 25 mei 2023
Junior Planner Integrator KLM Cityhopper
Junior Planner Integrator KLM Cityhopper Schiphol Centrum 25 mei 2023
Schiphol Centrum 25 mei 2023

Meet the crew

Amal Zaïd, shiftleader Passenger Services

‘Op een drukke dag loop ik met gemak 15 kilometer over de luchthaven’

‘Ik opereer op drie gebieden: overview over de KLM-operatie, het aansturen van mijn team en het leiden van projecten met als doel “continuous improvement”. Juist die variatie verveelt nooit. Passagiersstromen, vertragingen, check-ins, transits of COVID-restricties: de aantallen, druk en omstandigheden zijn elke dag anders en vragen om een andere aanpak. Ik doe het met een grote glimlach, elke dag weer.’

Ed van Schooten, processs manager Apron Services

‘Er komt een hoop kijken bij de omdraai van een vliegtuig, en dat maakt mijn werk zo leuk.’

Ed van Schooten startte zijn loopbaan bij KLM Catering Services en verbetert nu platformprocessen, bijvoorbeeld voor de nieuwe Embraer 195-E2. 'Met een nieuw vliegtuig kun je het proces ook echt re-designen.' Benieuwd naar zijn reis binnen KLM?

Lees verder

Johnny Sommer, Team coordinator Apron Services

‘Topsport, maar ik houd ervan!’

Johnny stuurt een team van platformmedewerkers aan die samen de omdraai van vliegtuigen in goede banen leiden. 'Catering, bagage, de tank- en sleepdienst: alle onderdelen moeten er op tijd zijn en weer op tijd weg zijn. Zonder verstoringen heb ik een makkelijke baan. In de praktijk gebeurt er alleen altijd wel iets waardoor je moet schakelen: vluchtvertragingen, een omleiding op het platform of heftig weer. Door juist dán het hoofd koel te houden, lukt het om vliegtuigen op tijd te laten vertrekken. Topsport, maar ik houd ervan.'

Farish Jankipersad, teamcoördinator Bagage Services

‘De spirit binnen het team is echt goud!’

‘Iedereen zet zich in om alle bagage op tijd weg te krijgen. Zeker als er een verstoring is, bijvoorbeeld door slecht weer. Dan gaan we echt knallen. Dat je koffer meekomt, is echt belangrijk. Dat weten we allemaal, toch? Fixen wij gewoon, voor de passagier.’