Digital, IT & Technology vacatures

Digital, IT & Technology

Als je aan KLM denkt, denk je waarschijnlijk direct aan vliegtuigen. Maar dat we koploper op het gebied van digitale innovatie & IT binnen de luchtvaart zijn, wist je misschien nog niet. In multidisciplinaire teams werken onze getalenteerde specialisten aan de meest uitdagende projecten. Van online klantgemak en crewtraining met VR tot predictive maintenance en datagedreven brandstofbesparing: veel tastbaarder dan bij KLM wordt IT écht niet.

Digital, IT & Technology

Als je aan KLM denkt, denk je waarschijnlijk direct aan vliegtuigen. Maar dat we koploper op het gebied van digitale innovatie & IT binnen de luchtvaart zijn, wist je misschien nog niet. In multidisciplinaire teams werken onze getalenteerde specialisten aan de meest uitdagende projecten. Van online klantgemak en crewtraining met VR tot predictive maintenance en datagedreven brandstofbesparing: veel tastbaarder dan bij KLM wordt IT écht niet.

Airline van de toekomst

We vervoeren iedere dag tienduizenden passagiers. Hun ‘reis’ begint wanneer ze zich online oriënteren. Dit levert bergen data en dito uitdagingen op, die bij Digital, IT & Technology samenkomen. In teams van bright minded professionals werk je agile aan de ultieme klantreis en onze sky high ambities. Je werk kan net zo divers zijn als de operatie van KLM. Samen versnellen, verbeteren en vernieuwen we alles wat in en rondom het vliegtuig gebeurt: van AR-toepassingen voor onze monteurs tot Wifi aan boord. Samen geven we vorm aan de airline van de toekomst.

sky-img

Vacatures

Zoekresultaten voor "". Pagina 1 van 3, resultaten 1 t/m 10
Titel Plaats Publicatiedatum Sort descending
Herstel
CMS Developer
CMS Developer Amstelveen 21-mei-2022
Amstelveen 21-mei-2022
Project Manager - Data & Technology program Schiphol Rijk 20-mei-2022
Business Product Analyst - Flight Planning, Execution, Completion & Flight Tactical Schiphol Oost 20-mei-2022
Business Analyst
Business Analyst Amstelveen 19-mei-2022
Amstelveen 19-mei-2022
Business Product Analyst Learn & Evolve
Business Product Analyst Learn & Evolve Schiphol Oost 19-mei-2022
Schiphol Oost 19-mei-2022
ICT Architect
ICT Architect Schiphol Oost 18-mei-2022
Schiphol Oost 18-mei-2022
Business Product Analyst Platform Ground
Business Product Analyst Platform Ground Schiphol Centrum 18-mei-2022
Schiphol Centrum 18-mei-2022
Business Analyst
Business Analyst Amstelveen 18-mei-2022
Amstelveen 18-mei-2022
UX writer/Copywriter
UX writer/Copywriter Amstelveen 17-mei-2022
Amstelveen 17-mei-2022
Data Analyst Network & Resource Planning (Transavia) Schiphol Oost 16-mei-2022

Digital products we work on

Optimisers and big data

In steeds meer bedrijfsonderdelen zet KLM optimizers in. Die ondersteunen KLM'ers in complexe en vaak urgente besluitvormingsprocessen. Zoals de Vanguard tool. Die maakt op basis van disrupties de best denkbare keuzes. Loopt het onderhoud aan een Airbus uit? Dan denkt de tool met ons mee wat de meest klantvriendelijke én kostenoptimale keuze is: cancelen of vertragen. Werk je als data scientist aan optimizers, dan werk je met de nieuwste technieken in het veld van (big) data. En je impact reikt verder dan de eigen operatie, want onze optimizers verkopen we ook aan andere airlines.

PLUG: een app met impact

Meer dan 10.000 collega’s realtime-inzicht geven in alle processen die bij de 'omdraai' (het moment tussen aankomst en vertrek van een vliegtuig) komen kijken. Dat is sinds kort mogelijk dankzij de app PLUG. Zijn we helemaal beladen? En wat is de status van het boardingproces? Voorheen was die essentiële informatie slechts voor een selecte groep KLM'ers beschikbaar. Dankzij state-of-the-art technologie en ons multidisciplinaire PLUG-team, waarin business analisten, product owner en architect intensief samenwerkten, kunnen we de omdraai steeds sneller en punctueler doen. Dat bespaart KLM vertragingskosten.

Meet the crew

Daisy Navarrete Schuiten, Product Owner Virtual Reality

‘Het wow-effect dat we hiermee creëren, vind ik fantastisch. De reacties van cursisten op VR vervelen nooit!’

Het XR Center of Excellence binnen Air France-KLM IT ontwikkelt VR-toepassingen voor bijvoorbeeld trainingen. Daisy Navarrete Schuiten is product owner Virtual Reality en zoekt steeds naar manieren om met VR waarde toe te voegen. Vuurpijl afschieten vanaf een reddingsvlot in VR? Daisy draait haar hand er niet voor om. Benieuwd naar hoe ze het aanpakt?


Lees verder

Enzo Schmidlin, Software Engineer

‘De sfeer van een start-up én de impact die past bij een groot bedrijf.’

‘Ik ben twee keer van studie geswitcht, voordat bij mij het lampje ging branden: ik wil software ontwikkelen. KLM stond direct op nummer 1 bij mij. De ruimte die je hier krijgt om aan kwaliteit te werken, vind ik fantastisch. De software die we zelf maken en onderhouden, zorgt voor operationele verbeteringen binnen het hele KLM-netwerk, en inmiddels ook bij een aantal andere airlines. Dat samen met een team van jonge, slimme collega’s voor elkaar krijgen vind ik fantastisch!’

Lees verder